WINE-Education


druva

Cru -87

Programmet i sin helhet dag för dag:

Rheingau

www.germanwines.de,www.rheingau.de

Dag 1 lördag 18 September 2004

Kl.
06:00 Samling Stadsteatern i Malmö
06:30 Avfärd till Rödby via Öresundsbron 18 mil
09:00 Färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland
10:00 Ankomst för vidare färd till Rúdesheim i Rheingau Tyskland 71 mil
13:00 Stopp för valfri egen lunch
19:00 Ankomst till Hotell-Gasthof Krancher 3* i centrala Rúdesheim, Tel: 06722-2762,
Fax: 06722-47870,
www.gasthof-krancher.de

dag1 2

dag1

dag1 3
20:00 3-rätters middag på hotellet

Dag 2 söndag 19 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
09:30 dag2 1Vinkällarbesök och vinprovning på Schloss Johannisberg, (ett av Tysklands mest
anrika och berömda vinföretag, en fantastisk vinkällare),
Tel: 06722-70090, Fax: 06722-700933,
www.schloss-johannisberg.de


11:30

Avfärd till Eguisheim i Alsace Frankrike 38 mil
dag2 43

13:00

Stopp för valfri egen lunch
 
ca.

17:00

Ankomst till Hotell Hostellerie du Pape 3* i Eguisheim, (mycket pittoresk, charmig äldre by) Tel: 0389-414121, Fax: 0389-414131, Maurice och Annie Huber

20:00

3-rätters middag på hotellet
 

Dag 3 måndag 20 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
10:00 Vinkällarbesök och vinprovning på Domaine Joseph Rieflé i Pfaffenheim, (kända för sina Grand Cru viner Steinert), Tel: 33-389-496282, Fax: 33-389-785221, Jean- Claude Rieflé,www.riefle.com
dag3 1dag3 2dag3 3dag3 4
12:00 3-rätters lunch på Domaine Joseph Rieflé
14:00 Vinkällarbesök och vinprovning på Kuentz-Bas i Husseren-Les-Chateaux, (kända för sina Grand Cru viner Eichberg), Tel: 33-389-493024, Fax: 33-389-492339,
www.kuentz-bas.fr
17:00 Åter på hotellet
 20:00 3-rätters middag på någon restaurang i den lilla vackra orten Kaysersberg, vi ser på byn innan vi äter middag

Dag 4 tisdag 21 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
09:30 VVinkällarbesök och vinprovning på F.E. Trimbach i Ribeauville, (kända för sina Clos Saint Hune viner), Tel: 33-389-736030, Fax: 33-389-738904, Jean eller Pierre Trimbach,www.maison-trimbach.fr dag4 1
12:00 Till Riquewihr, rundvandring i byn på egen hand eller varför inte besöka vinfirman Hugel et Fils,www.hugel.com

13:00

3-rätters lunch på någon restaurang i Riquewihr
17:00 dag4 2Vinkällarbesök och vinprovning på Leon Beyer i Eguisheim, (fantastiska viner), Tel: 33-389-216230, Fax: 33-389-239363, Marc Beyer,www.leonbeyer.fr

20:00

3-rätters middag på hotellet

Dag 5 onsdag 22 September 2004

Kl.
07:00 Frukost på hotellet
08:00 Avfärd till Champagne via Chablis 58 mil
12:00 Stopp för valfri egen lunch i Chablis
13:30
Vinkällarbesök och vinprovning på Domaine Laroche i Chablis, (kända för sina chardonnay viner), Tel: 33-386-428900, fax: 33-386-728929, Lorraine Carrigan,www.michellaroche.com
dag5 1
dag5 2
dag5 3

15:30

Vidare färd till Champagne
ca. 18:00 Ankomst till Grand Hotell L’ Univers 3* i centrala Reims, (vid katedralen och gågatan), Tel: 33- 326-886808, Fax: 33-326-409561,www.available-hotels.com
20:00 3-rätters middag på hotellet

Champagne

www.champagne.fr

Dag 6 torsdag 23 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
10:00 Vinkällarbesök och champagne provning på Piper-Heidsieck i Reims, (gångavstånd, känd för sin prestige champagne Cuvée Rare), Tel: 33-326- 844344,www.piper-heidsieck.com
12:00
3-rätters lunch på Piper-Heidsieck i Marie Antoinette källaren från franska
revolutionen
14:00 Vinkällarbesök och champagne provning på Taittinger i Reims, (otroligt vacker källare, gångavstånd), Tel: 33-326-854535, Fax: 33-326-501430,www.taittinger.fr
dag6 3dag6 4 dag6 2

17:00

Åter på hotellet
20:00 3-rätters middag på någon restaurang på gågatan i Reims

Dag 7 fredag 24 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
10:00 Vinkällarbesök och champagne provning pådag7 1Veuve Clicquot Ponsardin, (känd för sin Gula Änka samt det var hon som uppfann pupitre-stället för vridning och lagring av flaskorna, gångavstånd), Tel: 33-26-895440 (41), Fax: 33-26-406017, Christian Maille,www.veuve-clicquot.fr
12:00 3-rätters lunch på Veuve Clicquot Ponsardin eller i 2a hand på gågatan i Reims. dag7 3
14:00 Valfria egna aktiviteter: shoppa, besöka fler champagnehus, besöka katedralen ett måste eller bara koppla av.
20:00 3-rätters middag på någon restaurang på gågatan i Reims

Dag 8 lördag 25 September 2004

Kl.
08:00 Frukost på hotellet
09:00 Avfärd till Ahr i Tyskland 43 mil
12:00
Stopp för valfri egen lunch
15:00 Vinkällarbesök och vinprovning på Weingut Meyer-Näkel i Dernau Ahr, (kända för sina röda viner på små franska ekfat, har fått flera vinpriser i Europa), Tel: 02643-1628, fax: 02643-3363, Willibald och Werner Näkel,
www.meyer-naeckel.de

dag8 1

17:00

Ankomst till Hotell Zur Post 4* i Altenahr, (pittoresk liten by vid floden Ahr, hotellet har inomhuspool), Tel: 02643-931-0, Fax: 02643-931-200,www.hotelzur-post.de
20:00 3-rätters middag på hotellet

Dag 9 söndag 26 September 2004

Kl.
07:00 Frukost på hotellet
08:00 Avfärd till Puttgarden 62 mil
12:00
Stopp för valfri egen lunch
17:00 Färjan till Danmark Puttgarden-Rödby

18:00

Ankomst Rödby för vidare färd till Malmö 18 mil

ca.

20:00

Åter i Malmö vid Stadsteatern