Dag 1 lördag 18 September 2004
Kl.
|
06:00 |
Samling Stadsteatern i Malmö |
|
|
06:30 |
Avfärd till Rödby via Öresundsbron 18 mil |
|
09:00 |
Färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland |
|
10:00 |
Ankomst för vidare färd till Rúdesheim i Rheingau Tyskland 71 mil |
|
13:00 |
Stopp för valfri egen lunch |
|
19:00 |
Ankomst till Hotell-Gasthof Krancher 3* i centrala Rúdesheim, Tel: 06722-2762,
Fax: 06722-47870,
www.gasthof-krancher.de
|
|
|
20:00 |
3-rätters middag på hotellet |
|
|
|
|
Dag 2 söndag 19 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
09:30 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Schloss Johannisberg, (ett av Tysklands mest
anrika och berömda vinföretag, en fantastisk vinkällare),
Tel: 06722-70090, Fax: 06722-700933,
www.schloss-johannisberg.de
|
|
11:30 |
Avfärd till Eguisheim i Alsace Frankrike 38 mil |
|
|
13:00 |
Stopp för valfri egen lunch |
ca. |
17:00 |
Ankomst till Hotell Hostellerie du Pape 3* i Eguisheim, (mycket pittoresk, charmig äldre by) Tel: 0389-414121, Fax: 0389-414131, Maurice och Annie Huber |
|
20:00 |
3-rätters middag på hotellet |
|
|
|
Dag 3 måndag 20 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
|
10:00 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Domaine Joseph Rieflé i Pfaffenheim, (kända för sina Grand Cru viner Steinert), Tel: 33-389-496282, Fax: 33-389-785221, Jean- Claude Rieflé,www.riefle.com
|
|
|
12:00 |
3-rätters lunch på Domaine Joseph Rieflé |
|
14:00 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Kuentz-Bas i Husseren-Les-Chateaux, (kända för sina Grand Cru viner Eichberg), Tel: 33-389-493024, Fax: 33-389-492339,
www.kuentz-bas.fr
|
|
17:00 |
Åter på hotellet |
|
20:00 |
3-rätters middag på någon restaurang i den lilla vackra orten Kaysersberg, vi ser på byn innan vi äter middag |
Dag 4 tisdag 21 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
|
09:30 |
VVinkällarbesök och vinprovning på F.E. Trimbach i Ribeauville, (kända för sina Clos Saint Hune viner), Tel: 33-389-736030, Fax: 33-389-738904, Jean eller Pierre Trimbach,www.maison-trimbach.fr |
|
12:00 |
Till Riquewihr, rundvandring i byn på egen hand eller varför inte besöka vinfirman Hugel et Fils,www.hugel.com |
|
13:00 |
3-rätters lunch på någon restaurang i Riquewihr |
|
17:00 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Leon Beyer i Eguisheim, (fantastiska viner), Tel: 33-389-216230, Fax: 33-389-239363, Marc Beyer,www.leonbeyer.fr |
|
20:00 |
3-rätters middag på hotellet |
|
|
Dag 5 onsdag 22 September 2004
Kl.
|
07:00 |
Frukost på hotellet |
|
08:00 |
Avfärd till Champagne via Chablis 58 mil |
|
12:00 |
Stopp för valfri egen lunch i Chablis |
|
13:30 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Domaine Laroche i Chablis, (kända för sina chardonnay viner), Tel: 33-386-428900, fax: 33-386-728929, Lorraine Carrigan,www.michellaroche.com
|
|
|
|
|
15:30 |
Vidare färd till Champagne |
ca. |
18:00 |
Ankomst till Grand Hotell L’ Univers 3* i centrala Reims, (vid katedralen och gågatan), Tel: 33- 326-886808, Fax: 33-326-409561,www.available-hotels.com
|
20:00 |
3-rätters middag på hotellet |
Dag 6 torsdag 23 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
10:00 |
Vinkällarbesök och champagne provning på Piper-Heidsieck i Reims, (gångavstånd, känd för sin prestige champagne Cuvée Rare), Tel: 33-326- 844344,www.piper-heidsieck.com
|
|
12:00 |
3-rätters lunch på Piper-Heidsieck i Marie Antoinette källaren från franska
revolutionen
|
|
14:00 |
Vinkällarbesök och champagne provning på Taittinger i Reims, (otroligt vacker källare, gångavstånd), Tel: 33-326-854535, Fax: 33-326-501430,www.taittinger.fr |
|
|
|
|
17:00 |
Åter på hotellet |
20:00 |
3-rätters middag på någon restaurang på gågatan i Reims |
|
|
|
|
Dag 7 fredag 24 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
10:00 |
Vinkällarbesök och champagne provning påVeuve Clicquot Ponsardin, (känd för sin Gula Änka samt det var hon som uppfann pupitre-stället för vridning och lagring av flaskorna, gångavstånd), Tel: 33-26-895440 (41), Fax: 33-26-406017, Christian Maille,www.veuve-clicquot.fr
|
|
|
|
|
|
|
12:00 |
3-rätters lunch på Veuve Clicquot Ponsardin eller i 2a hand på gågatan i Reims. |
|
14:00 |
Valfria egna aktiviteter: shoppa, besöka fler champagnehus, besöka katedralen ett måste eller bara koppla av.
|
20:00 |
3-rätters middag på någon restaurang på gågatan i Reims |
|
|
|
Dag 8 lördag 25 September 2004
Kl.
|
08:00 |
Frukost på hotellet |
|
09:00 |
Avfärd till Ahr i Tyskland 43 mil |
|
12:00 |
Stopp för valfri egen lunch
|
|
15:00 |
Vinkällarbesök och vinprovning på Weingut Meyer-Näkel i Dernau Ahr, (kända för sina röda viner på små franska ekfat, har fått flera vinpriser i Europa), Tel: 02643-1628, fax: 02643-3363, Willibald och Werner Näkel,
www.meyer-naeckel.de
|
|
|
17:00 |
Ankomst till Hotell Zur Post 4* i Altenahr, (pittoresk liten by vid floden Ahr, hotellet har inomhuspool), Tel: 02643-931-0, Fax: 02643-931-200,www.hotelzur-post.de |
20:00 |
3-rätters middag på hotellet |
|
|
|
|
Dag 9 söndag 26 September 2004
Kl.
|
07:00 |
Frukost på hotellet |
|
08:00 |
Avfärd till Puttgarden 62 mil |
|
12:00 |
Stopp för valfri egen lunch
|
|
17:00 |
Färjan till Danmark Puttgarden-Rödby
|
|
18:00 |
Ankomst Rödby för vidare färd till Malmö 18 mil
|
ca. |
20:00 |
Åter i Malmö vid Stadsteatern |
|
|
|
|
|
|