Thailand

1978 hade vi vår första bokning i Thailand– mycket har förändrats sedan dess. Det går fortfarande att hitta smultronställen fjärran från massturism även om det börjar bli svårt.
Vi kombinerar ihop skräddarsydda alternativ där man blandar Bangkok, landsbygden, Gyllene Triangeln med badorter. Denna typ av resor kan genomföras på individuell basis – då våra guider alltid finns med och möter upp redan på flygplatsen. Vi har representation på alla större orter i Thailand som tar hand om transporter, sightseeingturer och guidning

Bangkok expanderar explosionsartat, största problemet är trafiken som ibland kan stå helt stilla. Det blir allt mer viktigt att välja ”rätt” hotell för att inte sitta bort tiden i bilköer. 20 år i Thailand har gett oss mycket bra avtal och relationer med hotell. Vi har ett stort antal sightseeingturer där man har sin egen guide och chaufför. Detta innebär att man får ut mycket mer av sina turer än om man sitter i en 50 personers sightseeingbuss. Vi skräddarsyr ett dag för dag program i Bangkok.

Riwer Kwai
Den berömda bron över floden Kwai. Många åker på en dagstur hit – kan vara drygt – det är långt. Populärast är att bo över en natt på ett flodhotell och göra spännande utfärder. Dessa 2 dagars turerna gör vi även på individuell basis med egen chaufför och guide – det finns färdiga program.

Phuket
1978 fanns 1 hotell på västra sidan av ön, idag har vi över 150 hotell på samma område. 1978 fanns det inte dagligt flyg från Bangkok, idag flygs det flera plan i timmen – dessutom ankommer det mängder med chartermaskiner. Massturismen har helt tagit över och det genuina tynar bort.
Det är därför viktigt att välja rätt hotell och rätt ort samt boka intressanta sightseeingturer annars kan det hela bli en besvikelse.
Phuket kan kombineras med andra badorter typ: Krabi. Phi-Phi Islands, Koi Samui allt beroende på vad man vill ha ut av resan.

Chiang Mai & Chiang Rai Uppe i norra Thailand ligger den s.k. Gyllene Triangeln. Chiang Mai och Chiang Rai är de två största städerna. Chiang Mai är mest utvecklad (flest turister). Men båda städerna har fina hotell och bra utfärder. Vi har mycket intressanta halv- och heldagsturer samt även 2-3 dagars jeep safari turer som blivit mycket populära då man verkligen får se det ”riktiga” Thailand med duktiga guider
bra boende och helpension.

Ko Samui

1984 började vi med Ko Samui – idag är hela ön kringbyggd av hotell.
Massturismen är på väg . Många kombinerar Ko Samui med Phuket (dagligt flyg).
Det finns många fina och trivsamma hotell på denna lilla ö.