Frågor och Svar

Vi har samlat ihop några av de vanligaste frågorna avseende resorna till Sydafrika.
Har Du fler frågor kontakta Flygmäklarna på
telefon: 040-987400
e-mail:info@flygmaklarna.se

 

Varför har ni inte 14 dagars resor?

Det blir ingen kvalité såvida man inte älskar att packa upp och ner varje dag. Sydafrika är 3 ggr så stort som Sverige och man måste ta tid på sig för att uppleva landet. Kan man inte avsätta mer än 14 dagar för att åka till ett så stort och intressant land så bör man nog vänta med sin resa tills man har mer tid.


Är det inte tråkigt att åka i grupp – vi vill göra egna saker.  

Man kan inte jämföra en exklusiv rundresa i Sydafrika med en charter resa. Det ligger i sakens natur att de som deltar i en 3 veckors exklusiv rundresa är väldigt sociala och nyfikna personer. Man har olika bakgrund och kommer från olika orter men det finns en gemensam nämnare, man vill ha trevligt, njuta av livet och uppleva så mycket som möjligt. Det är ofta de som inledningsvis är tveksamma till att åka i grupp som sedan blir entusiaster och vill följa med på våra andra gruppresor.

Våra dags program är digra men det är inga tvingande program. Vill man hoppa av en hel- eller halvdag är detta givetvis helt okej. Anledningen till att vi har ett omfattande program är att de flesta resenärer flyger inte 11.000 km för att inte göra någonting.


Blir det inte billigare att ordna allt själv?  

Många lurar sig själva med att köpa en flygbiljett och boka något hotell. Väl framme i Sydafrika måste man aktivera sig. Hyra bil. Åka på sightseeing. Restauranger och attraktioner – allt kostar. När man väl slår ihop alla kostnader så brukar det bli dyrare än en organiserad gruppresa. På en organiserad resa kan man ägna 100% av sin tid till att uppleva.

Man har en professionell guide och färdledare som kan ge all information och massor med tips. Åker man på egen hand så går minst 50% av tiden till att administrera. Ibland kan man inte administrera sin resa. Många har exempelvis ej kommit med till Robben Island pga. att man måste för boka denna världs attraktion flera månader i förväg, och inte förutsätta att biljett kan köpas i kassan samma dag man vill dit.

Vi stöter ofta på individuella resenärer som förtvivlat försöker få lite tips om vad man kan göra utanför de stora etablerade turistfällorna. 


Lungt och skönt tempo.  

Våra resenärer vill se och uppleva. Sydafrika är ett land som måste upplevas. Programmet är späckat men det finns inga ” måsten”. Man kan hoppa av en hel- eller halvdag, morgon eller kväll. Det viktiga är att man vet att det finns ett löpande dags program.

Vi bor många nätter på samma hotell. Vi har s.k. ”slappedagar” med jämna mellanrum allt är planerat för att det skall vara en behaglig tillvaro. Vi kan inte ta folk på resor där det i princip inte händer något. 


 Vad skiljer resorna åt?  

I alla resor ingår 3 dagars Safari i Edeni vid Krugerparken.

Oktober & November resorna 20 dagar:    
Resor för Dig som vill resa tidigt innan den verkliga turistsäsongen, och uppleva tidig sommar i Sydafrika till svenska sommartemperaturer, identiska med Jan-Feb-Mars resorna.  

Fira Jul i Sydafrika!
Julresan 19 dagar:   
En perfekt resa för Er som vill uppleva en annorlunda  jul och nyår. En resa som är en ”light” version av övriga resor. Avslappnade resa med ett program fullt av höjdpunkter. Mindre sightseeing och fler ”slappe dagar” jämfört med övriga resor. Bra safari . Boende på bra 3-4 stjärniga hotell. Fira Julafton i Knysna och Nyårsafton i Kapstaden Resan är mycket prisvärd med tanke på säsong och det digra innehållet. Begränsat antal platser.
Nu utökad till 19 dagar!  

Januari & Februari & Mars resorna:  
Samtliga resor 20 dagar och identiska med oktober-november resorna. Resorna som innehåller ”allt”, men som ändå går i ett lagom tempo. Flera dagars övernattning på varje ställe när Ni upplever Kruger området i norr till Kapstaden i söder. Mat och vin av högsta klass. Djur och naturupplevelser. Besök på världsberömda vingårdar, en fantastisk stämning och mycket populära resor.


 Ingår maten?  

Vi har i princip helpension på alla våra resor med någon dags undantag. Maten är en viktig del av vardagen. Vi vill ge resenärer en möjlighet att prova på det ”äkta” Sydafrikanska köket. Maten i Sydafrika håller världsklass. Vi väljer våra restauranger med yttersta omsorg. Maten samt miljö skall vara en överraskning och njutning. Det finns massor med ”turistrestauranger” där det handlar om ren utfordring. Miljö, standard och attityd på dessa restauranger är något vi vill undvika.