[tab name=”Populära rundresor”]

 

[/tab]

[tab name=”Bakgrund”]

BAKGRUND

Ägare samt VD för Jörgen Tjörnvall Flygmäklarna

Universitetsutbildad i ekonomi & administration

Resor har varit mitt yrke de senaste 40 åren.

Min uppgift är att se till att ni får ut så mycket som möjligt av resan och att allt fungerar till belåtenhet. Allt baserat på mina egna erfarenheter under 40 år.

Har svårt att ”lägga av/pensioneras” då jag tycker att mina erfarenheter kan komma andra till godo.

Att få de tveksamma att följa med, uppleva och trivas! Det är min stora drivkraft.

[/tab]
[tab name=”Erfarenhet”]

ERFARENHET sedan 1970 talet

På 1970-talet arbetade jag med logistik för FN i Mellersta Östern . Fortsatte på FN:s resebyrå Mellersta Östern.

Blev så småningom chef för resebyrån. Sysslade då primärt med rundresor närområdet: Israel, Jordanien, Egypten. Syrien. Även smycket rundresor i Afrika och Asien.

Har under åren arbetat med allt inom branschen: charter, buss, reguljärflyg, konferenser, mässor, biluthyrning, kryssningar, turism till Skandinavien m.m. m.m.

Minst 180 dagar resande varje år

Jag åker med på många resor och gör ständiga kontroller för att säkerställa kvalitén och hitta & studera nya hotell , restauranger och intressant sightseeing. Allt för att uppnå bästa kvalitet.

Varje resa blir ett rent hantverk och alla ingredienser är mycket noga utvalda utifrån många års erfarenhet och kontakter. Alla resor utgår ifrån min erfarenhet och det jag tycker om.

Arbetande VD med erfarenhet från 50 länder.

Under 40 år har jag även arbetat som reseledare på många destinationer (över 50 länder)..

Jag försöker vara med på resor minst 8-9 månader varje år. Jag ser, observerar och justerar resorna för att de skall bli ännu bättre, och försöker undvika standard lösningar samt undvika turistfällor (som jag personligen ogillar).

Resorna är planerade så att vi alla skall ha trevligt, njuta av tillvaron, slippa packa upp & ner varje dag, uppleva mycket utan jäkt samt känna oss som gäster istället för turister.

Jag kan inte vara med på alla resor men mina kollegor som jag arbetat med i många år är då med. Våra duktiga reseledare och guider (minst 2st på varje resa) är med från första till sista dagen , bor och lever med gruppen. Klicka här så kan Du se i vilka länder jag arbetat de senaste 40 åren.

[/tab]
[tab name=”Hantverk”]

Varje resa är ett HANTVERK

Resrutt, tempo, hotell, transporter och måltider är mycket viktiga ingredienser. Vi försöker välja hotell utifrån läge och/eller ”mysighet” hotellet bör också vara ”typiskt” för landet – det skall ”kännas” i vilket land vi befinner oss i. Jag har lagt ned all min erfarenhet för att utforma resorna.

Det är viktigt att få lite ”egen tid” på en resa. Därför planerar vi in sovmorgnar, ”slappe dagar” som ger möjlighet till egen tid. Turistfällor försöker vi undvika. . När allt detta är på plats kan vi njuta av upplevelser istället för att genomlida resan och komma hem uttröttade.

TOTAL PRISER
Vi har ”allt” på plats inkluderat i våra priser. Du behöver inte köpa till turer, sightseeing, middagar, luncher, vinprovningar, safaris eller inträdesavgifter.

[/tab]
[tab name=”Helpension”]

Helpension & goda måltider

Boende och mat är en viktig del för att må bra. Du behöver inte fundera och leta efter bra matställen.

Vi har noga valt de hotell & restauranger som erbjuder bästa mat och service på varje ort, även menyerna har nagelfarits och provats innan de kombinerats för att erbjuda absolut bästa kvalitet och variation under hela resan.

Vi undviker turist restauranger där det är massor av grupper och alla äter samma grupp meny till lägsta pris.

[/tab]
[tab name=”Lugnt tempo”]

Lugnt tempo
Vi färdas i ett lugnt tempo där Du slipper använda en stor del av resandet till stressande upp- och nerpackning.

  • Vi undviker tidiga morgnar samt ankomst till hotell sent om kvällen.
  • Vi undviker även att köra långa sträckor med buss- vi ska njuta istället för att stressa.

Koppla av istället för att vara slutkörda. Inget resande typ: en natt – en natt – en natt, resan skall inte vara hektiskt och tröttsamt.

Man skall komma hem utvilad istället för uttröttad. Jag stöter ofta på grupper som åker i hysteriskt tempo, alla är stressade, trötta och oroliga – något vi aldrig utsätter våra resenärer för.

[/tab]
[tab name=”Bra hotell”]

Bra hotell – jag har besökt dem alla….

Det finns stela dyra hotell, och mycket enkla billiga hotell. Det som gäller är läge och ”trivselfaktor”. Vissa hotell känner man sig omgående ”hemma” i. Det är dessa hotell jag alltid letar efter.

Lågt pris få inte innebära dåligt, slarvigt & misskött Lyxigt skall inte vara sterilt, pretansiöst, snobbigt, opersonligt. Ingen vill betala för mycket eller bo dåligt. Vi väljer ofta 4-5 stjärniga trevliga (ej sterila) hotell med hög trivselfaktor.

Det är viktigt att bo bra. Jag har nog besökt alla 4-5 stjärniga hotell i de flesta stora världsstäder och definitivt på alla våra destinationer.

Ägare och chefer på många av våra hotell är för mig gamla god vänner. De ger oss alltid det ”lilla extra” . Man måste bo bra när det gäller långa resor med många övernattningar. ”Tack över huvudet” räcker ej.

[/tab]
[tab name=”Informationsaftnar”]

Informationsaftnar

Vi har fortlöpande informationsaftnar där du kan träffa mig, reseledare och guider.

Inte bara info utan även 3-rätters middag med vinprovning ingår.

[/tab]
[end_tabset]

Att jämföra resor  Kvalitè & Kunskap  Våra Resenärer  jorgen kontur shdw